Vanwege de verlengde lockdown kunnen onze fysieke open dagen helaas niet doorgaan. Vandaag organiseren wij daarom een digitale versie van de Open Dag op het Visser ‘t Hooft Lyceum Rijnsburg.
Het Visser in Rijnsburg is een kleine, overzichtelijke en vooral goede middelbare school in het centrum van Rijnsburg. Op onze school kunnen leerlingen het vmbo-t (mavo) volgen, en ook de onderbouw van de havo en het vwo.
Wij zijn een protestants-christelijke school die leerlingen verder willen helpen. Een school waar leerlingen niet alleen leren, maar ook groeien als persoon. Waar leerlingen te weten komen wat ze kunnen en waar ze goed in zijn, maar ook leren waar ze nog beter in kunnen worden!

Welkom op onze online Open Dag:

 

Vandaag staat onze school digitaal voor je open. Jij mag kiezen met wie je mee wil lopen!
Wie kies jij?

 • Lieke en Imma, twee leerlingen uit de brugklas. Zij vertellen je alles onze school en hoe de brugklas werkt! Volg Lieke en Imma hier.
 • Meneer Willemsen, gymdocent op onze school. Hij weet alles over ons onderwijssysteem! Volg meneer Willemsen hier.
 • Meneer Samwel, al jarenlang mentor op onze school. Hij kan je uitleggen wat een mentor allemaal doet! Volg meneer Samwel hier.
 • Mevrouw van den Blink, zorgcoördinator van onze school. Zij vertelt graag hoe de begeleiding op onze school eruit ziet! Volg mevrouw van den Blink hier.
 • Mevrouw Oudshoorn, locatiedirecteur. Zij laat graag zien waarom wij meer dan alleen een goede school zijn! Volg mevrouw Oudshoorn hier.

Je kan natuurlijk altijd wisselen of weer terug naar de hoofdpagina!
Heel veel plezier op de Online Open Dag!

Het Visser in het kort:

Het kiezen van een middelbare school is best wel moeilijk. Iedere school doet wat anders, iedere school heeft zijn eigen sterke punten en iedere school werkt op een andere manier.
Het Visser Rijnsburg heeft als motto: Meer dan alleen een goede school!

Dat komt door de volgende 10 redenen:

 1. Thuiswerk Luw Onderwijs (TLO): leerlingen maken zoveel mogelijk werk op school. Lees hier meer! Of loop mee met mevrouw Oudshoorn. Die vertelt je meer over ons dit systeem!
 2. Formatief handelen: leerlingen werken niet voor een cijfer, maar werken aan de volgende stap in het leerproces. Lees hier meer!
 3. Leerdoelgericht werkenleerlingen en ouders hebben inzicht in waar de leerlingen aan werken en hoe ze ervoor staan. Lees hier meer!
 4. Kleinschalig: wij zijn een kleine school waar iedere leerling écht gezien wordt. Lees hier meer!
 5. Goede leerlingbegeleiding: persoonlijke begeleiding voor leerlingen die dat nodig hebben. Lees hier meer!
 6. Een sterk mentoraatiedere klas zijn eigen mentor. Lees hier verder. Of loop mee met een mentor tijdens de open dag, dat kan hier!
 7. Hartlijnleerlingen kiezen een richting waar hun hart ligt: waar wil je beter in worden of wat wil je ontdekken? Lees hier meer!
 8. Chromebooks: iedere leerling heeft een eigen Chromebook! Lees hier meer!
 9. Projectweken: drie keer per jaar een week lang vakoverstijgend werken aan projecten. Lees hier meer!
 10. Onze identiteit: een protestants-christelijke school waar goed leren, leven en samenleven centraal staat. Lees hier meer!