De leerlingen bij het Visser Rijnsburg werken op school aan hun schoolwerk. Dit noemen wij ThuiswerkLuw Onderwijs (TLO). Al het maakwerk kan op school worden gemaakt, en er kan worden begonnen aan het leerwerk. Door deze methode hebben wij goed zicht op het leerproces van de leerlingen en kunnen wij hen gerichter begeleiden. De leerlingen leren goed te plannen en keuzes te maken.

TLO in de praktijk

Bij het Visser in Rijnsburg hebben wij lesuren van zestig minuten. Dit geeft de leerlingen meer tijd om in de les zelfstandig te werken. De laptop is hierin belangrijk. In het rooster staan keuzewerkuren (KWU). In dat uur kan uw kind zelf kiezen met welk schoolwerk hij aan de slag gaat.
Het werk dat in de les niet af is, kan tijdens en na schooltijd op ‘Leerplein 1516’ afgemaakt worden. Dit is ook de plek om met docenten af te spreken voor extra begeleiding of voor het stellen van vragen buiten de les.
Op deze manier is het schoolwerk (bijna) af, en is er thuis meer tijd voor andere zaken zoals hobby’s en sport.

Voordelen van TLO

  • Goede resultaten
  • Beter plannen
  • Zelfstandigere houding voor vervolgonderwijs of doorstroom naar de bovenbouw
  • Leren keuzes maken
  • Betere resultaten

Formatief handelen

In de eerste periode van het schooljaar geeft het Visser Rijnsburg geen cijfers. Er wordt alleen gekeken naar het leerproces. Hoe moet je leren, leren plannen en het organiseren van schoolwerk is in deze periode belangrijk. Hierdoor, in combinatie met het TLO, hebben we goed zicht op het leerproces en kunnen we ingrijpen indien nodig.