ICT is niet meer weg te denken in het onderwijs, daarom hebben alle leerlingen op het Visser ‘t Hooft Rijnsburg een eigen Chromebook.
Elk lokaal is voorzien van een modern digiboard om lessen met beeld en geluid te kunnen ondersteunen.

Chromebooks

Iedere leerling bij ons op school heeft een Chromebook. Deze Chromebook wordt bijna iedere les gebruikt, maar natuurlijk gebruikt ieder vak hem op een andere manier. De Chromebook is geen vervanging van de schoolboeken, maar een versterking daarvan.

De Chromebook kan op deze manier dienst doen als extra leermiddel, een manier van informatieverwerking of een werkmiddel tijdens de lessen. Daarom is het belangrijk dat leerlingen de Chromebook opgeladen mee naar school nemen.

Kleine mankementen kunnen op school worden verholpen. Voor grotere problemen wordt de Chromebook opgestuurd naar een reparatiecentrum. Als een Chromebook ter reparatie wordt aangeboden kan een leerling een leenexemplaar uit het Onderwijs Leer Centrum (OLC) gebruiken.

Heeft u vragen over de Chromebook? Neem dan contact op met mevrouw Schild.

OLC

Het Onderwijs Leer Centrum (OLC) is ingericht als grote studieruimte. Leerlingen kunnen tijdens en na de les in deze ruimte aan de slag. Naast studieboeken, leesboeken en naslagwerken in verschillende talen staan er ook nog voldoende leenlaptops die leerlingen kunnen lenen als de eigen Chromebook een defect heeft.
Onze school is dus van alle gemakken voorzien om op een moderne manier les te krijgen om leerlingen voor te bereiden op het vervolgonderwijs en de toekomst!