Het Visser in Rijnsburg is een fijne, overzichtelijke middelbare school waar de leraren uw kind écht kennen. Onze school is meer dan een leerfabriek. Wij zijn een school die onze leerlingen voorbereidt op de toekomst. Daarvoor zijn zaken als keuzes maken, burgerschap, talenten ontwikkelen en op andere manieren leren heel belangrijk.

Kleine, veilige school

Het Visser Rijnsburg is een kleine school met korte lijnen. Persoonlijk contact met ouders is voor ons erg belangrijk. Bij het Visser Rijnsburg wordt iedere leerling gezien, kan iedereen zichzelf zijn en is er aandacht voor élke leerling.
De leerlingen kennen elkaar goed, er zijn kleine klassen en de mentoren en docenten zorgen voor een fijne werksfeer binnen school.

Toekomstgericht

Onze leerlingen zijn de burgers van de toekomst. Daar worden zij zo goed mogelijk op voorbereid. Ze leren keuzes maken en talenten te ontwikkelen. Het Visser Rijnsburg werkt met Thuiswerk Luw Onderwijs (TLO). Dit houdt in dat het werk door onze leerlingen zoveel mogelijk op school wordt gedaan. Hierbij hoort een Chromebook en aandacht voor technologie en burgerschap. Drie keer per jaar geven wij projectonderwijs, waarbij de leerlingen vakoverstijgend onderwijs krijgen en op andere manieren leren.

Talenten ontwikkelen

Iedere leerling heeft zijn eigen talenten, heeft verschillende interesses of wil graag ergens beter in worden. Wij helpen graag bij het vinden en verbeteren van talenten. Daarom is er op het Visser in Rijnsburg de mogelijkheid om te kiezen voor een Hartlijn. Er zijn verschillende Hartlijnen:

Sport

Tijdens de hartlijn sport maak je kennis met verschillende sporten. Deze sporten ken je nog niet van de gymlessen, want we gaan juist wat nieuws doen! Elke sport doe je 3 of 4 weken achter elkaar. Zo leer je de sport goed kennen! De sporten zijn vaak op verschillende locaties: in de gymzaal, buiten, of bij een sportvereniging in de buurt!  Door het brede programma is er voor iedereen iets bij.

Voetbal

In de hartlijn voetbal gaat het voornamelijk om samenwerken als team. Het gaat dus niet alleen om je voetbalkwaliteiten, maar ook of je deze kwaliteiten kan inzetten om anderen te helpen.  Competenties die ook in de verdere leven gevraagd worden. In de hartlijn voetbal gaat het om ontwikkeling van (sport)mentaliteit, houding, instelling en respect. Sport kan je motiveren, uitdagen en stimuleren. Maar ook helpen in het  sociale leven.

Dansen

Hiphop, dance of salsa…. het maakt niet uit bij de hartlijn Dans. Iedere week staat er een nieuwe routine op het programma. Dansen houdt je fit en flexibel, maar het is vooral heel leuk om met anderen te doen!

Drama

Leerlingen gaan bij de hartlijn drama leren hoe je “doet alsof”.  Ze moet tijdens de les uit je eigen comfortzone stappen om iets te doen. Dit doen we in de vorm van improvisatie, met een vaste tekst of werkend vanuit een thema.

Technologie

In de techniek hartlijn gaan we aan de slag met Lego Mindstorms. Zelf met Lego bouwen en programmeren. We maken een Bibberspiraal; zagen, timmeren, schroeven en solderen! Ieder maakt zijn eigen constructie! Daarnaast maken we nog kleine bouwwerken van hout en metaal. Een mooie kerstboom of een muizenvalauto!

Muziek

Bij deze hartlijn hoor, zie, voel en maak je muziek! Iedereen met zijn eigen instrument, met een eigen liedje en op je eigen niveau. Wie weet maak jij de nieuwe top-40 song, of ben je nog druk bezig met oefenen van de noten van de bekendste liedjes van dit jaar!

Kunst

Tijdens de hartlijn kunst leer je allereerst om goed te kijken naar de dingen om je heen. Je leert om precies en nauwkeurig te werken met verschillende materialen en je leert een beeldtaal want die heb je nodig om kunst te begrijpen en om zelf kunst te kunnen maken. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Tijdens deze lessen kunst kruip je telkens in de huid van een beroemde kunstenaar en teken, schilder of boetseer je je eigen versie van bijvoorbeeld de Nachtwacht van Rembrandt of de Zonnebloemen van Van Gogh of de Mona Lisa van Da Vinci. Zo kom je  heel veel over hen te weten maar maak je ook zelf beroemde kunst.

Koken

De hartlijn koken gaat over gezonde voeding. Door deze lessen krijg je inzicht in je eigen eetpatroon en hoe voeding van invloed is op energie en ontwikkeling. Je gaat zelf ook aan de slag! We maken eenvoudige, gezonde snacks, lunchpakketten en avondeten. Natuurlijk mag je zelf opeten wat je hebt gemaakt!

Goede resultaten

Het Visser Rijnsburg biedt de hele mavo opleiding aan. Het slagingspercentage voor de mavo is erg hoog. Voor havo en vwo bieden wij de onderbouw aan (jaar 1 tot en met 3). De bovenbouw kan afgerond worden bij de vestiging in Leiden. Veel contact met de docenten van de andere locaties maakt dat de doorstroom van onze leerlingen zeer soepel verloopt. Het Visser Rijnsburg is in dit geval zelfs de beste onderbouwlocatie.