Het Visser Rijnsburg gelooft in persoonlijke begeleiding, gerichte aandacht en kansen bieden aan iedere leerling. Goede begeleiding is daarbij heel belangrijk. Iedere leerling is uniek en wordt uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Gaat het even wat minder, dan is er hulp aanwezig bij het Visser Rijnsburg.

Mentoraat

De mentor is altijd het eerste aanspreekpunt voor de leerling en voor u als ouder. Deze houdt de resultaten van de leerlingen in de gaten en begeleidt hen door het schooljaar. In de laatste jaren begeleidt een decaan zaken als schoolkeuze en loopbaanoriëntatie.

Extra uitdaging

Soms is het goed voor leerlingen om meer uitdaging te krijgen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om in mavo-3 al Engels examen te doen, zodat in het vierde jaar de aandacht kan naar een examen op een hoger niveau. Zo heeft elke leerling een persoonlijk programma.

Leerlingbegeleiding

Gaat het wat stroef, dan is er bij het Visser Rijnsburg leerlingbegeleiding. Ook als het buiten school niet lekker loopt. De leerlingbegeleiding is op de hoogte van mogelijkheden betreffende zorg buiten school.

Dyslexie

Het Visser Rijnsburg heeft een aantal dyslexiecoaches die voor leerlingen met dyslexie op maat oplossingen bieden. Hierbij worden leerlingen met dyslexie naar wens met de nodige hulpmiddelen zo goed mogelijk begeleid.

Zorgbegeleiding

Leerlingen met speciale behoeftes worden bij het Visser Rijnsburg extra begeleid. Bij vragen kan contact opgenomen worden met de zorgcoördinator. Mocht er behoefte aan zijn dan kunnen leerlingen terecht bij onze twee interne vertrouwenspersonen.

Samenwerkingsverband

Onze school is aangesloten bij het Samenwerkingsverband V(S)O Duin- en Bollenstreek (www.swvduinenbollenstreek.nl). In het samenwerkingsverband werken scholen samen om voor alle leerlingen in de regio het best mogelijke onderwijs en passende ondersteuning op school te organiseren.

Meer weten? Lees hier verder.

Ook staat er meer informatie in ons Schoolondersteuningsprofiel. Deze vindt u hier: Schoolondersteuningsprofiel-2020-2021