Het Visser Rijnsburg gelooft in persoonlijke begeleiding, gerichte aandacht en kansen bieden aan iedere leerling. Goede begeleiding is daarbij heel belangrijk. Iedere leerling is uniek en wordt uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. Gaat het even wat minder, dan is er hulp aanwezig bij het Visser Rijnsburg.

Mentoraat

Iedere klas heeft een eigen (klassen)mentor. De mentor is er voor uw zoon of dochter. De mentor begeleidt de klas en alle leerlingen uit de klas.
De mentor is dus bezig met een veilig leerklimaat, maar ook met de vaardigheden van de groep en alle leerlingen. Leren leren, plannen, samenvatten, overleggen, samenwerken. Het zijn allemaal vaardigheden die de mentor de leerlingen aanleert.

Bij het Visser Rijnsburg vinden we samen leren, samen leven en samenwerken zeer belangrijk. Je veilig en gezien voelen is essentieel op een middelbare school en dat is wat we op het Visser Rijnsburg goed kunnen. De mentor zorgt ervoor dat uw zoon/dochter een prachtige tijd beleeft op de middelbare school.

Extra uitdaging

Soms is het goed voor leerlingen om meer uitdaging te krijgen. Samen met de mentor wordt er een persoonlijk plan gemaakt: waar ben je goed in, wat voor uitdaging zoek je en waar heb je hulp bij nodig? Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in klas 3 al Engels eindexamen te doen, zodat in het vierde jaar de aandacht kan naar een examen op een hoger niveau. Deze programma’s worden in samenspraak met leerling, ouders, mentor en docenten samengesteld.

 

Begeleiding op school

Soms loopt het niet helemaal soepel op school. Leerlingen kunnen tegen van alles aanlopen: leerproblemen, ruzie, sociale problemen, problemen thuis of niet lekker in je vel zitten. De ondersteuning op het Visser Rijnsburg is gericht op leerlingen die even een extra zetje nodig hebben.

De mentor staat altijd voor de leerling klaar, maar soms is het prettig om met een ondersteuningcoördinator te spreken. Indien nodig wordt er samen met ouders en leerling een ontwikkelperspectief (OPP) ontwikkeld om leerlingen snel en effectief te kunnen begeleiden.

Leerlingen met speciale behoeftes worden bij het Visser Rijnsburg extra begeleid. Te denken valt aan hulp bij AD(H)D, autisme of ASS. Bij vragen kan contact opgenomen worden met onze zorgcoördinator, mevrouw van den Blink.

Dyslexie

Leerlingen met dyslexie krijgen begeleiding van onze dyslexiecoach. Al aan het begin van de brugklas begint de begeleiding met een startgesprek. Centraal staat wat voor begeleiding de leerling gewend is en prettig vindt. In samenspraak met de leerling en ouders wordt er een oplossing op maat gemaakt.

Vragen over de begeleiding bij dyslexie? Mail u dan gerust naar mevrouw van der Zwaan, onze dyslexiecoach!

Samenwerkingsverband

Onze school is aangesloten bij het Samenwerkingsverband V(S)O Duin- en Bollenstreek (www.swvduinenbollenstreek.nl). In het samenwerkingsverband werken scholen samen om voor alle leerlingen in de regio het best mogelijke onderwijs en passende ondersteuning op school te organiseren.

Meer weten? Lees hier verder.

Ook staat er meer informatie in ons School Ondersteunings Profiel 2023-2024