De stap naar de middelbare school is best spannend. Nieuwe docenten, lokalen en klasgenoten. Om de overstap gemakkelijker te maken beginnen wij op het Visser Rijnsburg met een introductieweek. In de eerste week van het schooljaar zijn er dus geen lessen, maar staat kennismaken met elkaar, de klas en de mentor centraal.  Na die week kennen onze leerlingen elkaar, de mentor en het schoolgebouw al goed. De middelbare school is dan helemaal niet zo spannend meer.

Niveau in de brugklas

Onze brugklassen zijn dakpanklassen. Het Visser Rijnsburg kent twee varianten:

  • De mavo (vmbo-t)/havo-brugklas
  • De havo/vwo-brugklas

Dit zijn zogenaamde dakpanklassen: er wordt op het combinatieniveau lesgegeven. Op deze manier kunnen wij in het eerste jaar het beste niveau kiezen voor het tweede leerjaar. In het tweede leerjaar volgen onze leerlingen het vmbo, de havo of het vwo.

Mentoraat

Iedere klas heeft een eigen (klassen)mentor. De mentor is er voor uw zoon of dochter. De mentor begeleidt de klas en alle leerlingen uit de klas.
De mentor is dus bezig met een veilig leerklimaat, maar ook met de vaardigheden van de groep en alle leerlingen. Leren leren, plannen, samenvatten, overleggen, samenwerken. Het zijn allemaal vaardigheden die de mentor de leerlingen aanleert.

Bij het Visser Rijnsburg vinden we samen leren, samen leven en samenwerken zeer belangrijk. Je veilig en gezien voelen is essentieel op een middelbare school en dat is wat we op het Visser Rijnsburg goed kunnen. De mentor zorgt ervoor dat uw zoon/dochter een prachtige tijd beleeft op de middelbare school.

Talent ontwikkelen

Iedere leerling heeft zijn eigen talenten, heeft verschillende interesses of wil graag ergens beter in worden. Wij helpen graag bij het vinden en verbeteren van talenten. Daarom is er op het Visser in Rijnsburg de mogelijkheid om te kiezen voor een Hartlijn. De leerlingen kiezen met hun hart voor een Hartlijn. Gedurende het schooljaar mogen leerlingen wisselen tussen de hartlijnen. Hierdoor krijgen leerlingen écht de kans om hun talenten te onderzoeken en uit te breiden. Lees hier meer over de hartlijn.

ThuiswerkLuw Onderwijs

De leerlingen bij het Visser Rijnsburg werken tijdens de les zoveel mogelijk aan hun schoolwerk. Dit noemen wij Thuiswerk Luw Onderwijs (TLO). Al het maakwerk kan op school worden gemaakt en er kan worden begonnen aan het leerwerk. Op deze manier hebben docenten en mentoren goed zicht op het leerproces en kunnen wij onze leerlingen gerichter begeleiden. De leerlingen leren goed te plannen en keuzes te maken.
Lees hier meer over TLO!

 

Meer weten?

Bent u enthousiast geworden over onze school en wilt u meer informatie over de brugklas en/of onze onderwijsvisie? Dat kan!
Neemt u dan contact op met meneer van Duijvenbode, teamleider brugklas.