Uw zoon of dochter is bij het Visser Rijnsburg welkom met een mavo (vmbo-t), havo of vwo advies. Leerlingen komen altijd in een dakpan-brugklas. Een dakpan-brugklas is een klas waarin tijdens het eerste leerjaar het juiste niveau kan worden ontdekt. Er is een vmbo-t/havo brugklas en een havo/vwo brugklas. Door onze dakpan-brugklassen worden onze leerlingen vaker en sneller op het juiste niveau geplaatst.
Om uw zoon of dochter aan te melden voor de brugklas, vragen wij een volledig ingevuld aanmeldformulier.
Dit formulier kan digitaal worden ingevuld:

Aanmeldingsformulier VHL Rijnsburg

 

Mocht u het aanmeldingsformulier op papier willen invullen, dan kan dat via de basisschool of u kunt het formulier hieronder downloaden:
Aanmeldingsformulier brugklas Rijnsburg 2021 2022

Aanmelden kan zolang het aanmeldformulier op de website staat, maar het liefst voor vrijdag 19 maart!
Mocht u vragen hebben over een aanmelding voor de brugklas dan kunt u contact opnemen met de administratie van de school via 071-4021712

Aangemeld en nu …

Als de aanmelding is verwerkt, krijgt u van ons bericht over de aanmelding. Is uw zoon of dochter aangenomen op onze school? Deze mail volgt uiterlijk 1 april.

De volgende stap is het spreken van de docenten van de basisschool. Zij kennen uw zoon of dochter het beste. In het gesprek worden kansen, valkuilen en natuurlijk het karakter van de leerling besproken. Uiterlijk 1 juni krijgt u bericht vanuit de administratie in welke klas uw zoon/dochter is geplaatst. Bij de klassenindeling van de brugklassen kijken wij naar het advies van de leerkracht en de resultaten van de CITO-toetsen. Leerlingen mogen aangeven of ze bij klasgenoten van de basisschool in de klas willen komen. Met deze wensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.

Medio juni is de klassenindeling afgerond en ontvangt u een uitnodiging voor een kennismakingsmiddag. Daar leert uw zoon/dochter zijn/haar klasgenoten en mentor kennen.
De nieuwe mentor wil ook graag kennismaken met de ouders. Vandaar dat er voor de zomervakantie een kennismakingsgesprek wordt gehouden.

Op deze manier is de stap naar de middelbare school na de zomervakantie al iets kleiner!

Wilt u alvast wat meer lezen over de brugklas? Dat kan hier.

Aanmelden voor een hoger leerjaar

Wilt u uw zoon of dochter laten instromen in een hoger leerjaar? Dat kan!
Vult u dan onderstaand aanmeldingsformulier in:
Aanmeldingsformulier hoger leerjaar

Na contact met de middelbare school van uw zoon/dochter hoort u zo spoedig mogelijk over de toelating.
De leerjaarcoördinator neemt contact met u op over de plaatsing van uw zoon/dochter.