Uw zoon of dochter is bij het Visser Rijnsburg welkom met een mavo- (vmbo-t), havo- of vwo-advies.
Leerlingen komen in de brugklas altijd in een dakpanbrugklas. Dit doen wij in de brugklas om het juiste niveau te ontdekken. Er is een vmbo-t/havo-brugklas en een havo/vwo-brugklas. Door onze dakpanbrugklassen worden onze leerlingen vaker en sneller op het juiste niveau geplaatst.

Aangemeld voor de brugklas. En nu?

Na donderdag 16 maart gaan wij alle aanmeldingen verwerken. Dit houdt in dat wij de digitale dossiers doornemen en, waar nodig, contact opnemen met de ouders en de basisschooldocent.

Alle ouders hebben in de week van maandag 3 april een bericht gekregen over de toelating tot onze school. Heeft u dit bericht niet ontvangen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze administratie: 071-4021712

Na 3 april gaan wij contact opnemen met alle basisscholen. Dit noemen we de warme overdracht. Zo vragen we onder andere naar de kwaliteiten, valkuilen, favoriete vakken en resultaten van  uw zoon of dochter. Aan de hand van deze gegevens gaan wij medio mei aan de slag met de klasindeling en organiseren wij in juni de kennismakingsgesprekken met de ouders.

Daarna begint al snel de zomervakantie en is de eerste schooldag op maandag 21 augustus. De eerste lesweek is de introductieweek. Tijdens deze week krijgen de leerlingen geen ”echte” lessen maar maken ze kennis met elkaar, de mentor, de docenten en het gebouw. Het programma blijft voorlopig nog even een geheimpje!

Wilt u alvast wat meer lezen over de brugklas? Dat kan hier.

Aanmelden voor de VO+ klas

De VO+ klas is een klas voor leerlingen waarbij de ondersteuningsbehoeften aan het begin van de brugklas nog te groot zijn. De leerlingen kunnen tot een maximum van 2 schooljaren extra begeleiding krijgen in een VO + klas. Wilt u meer lezen of aanmelden voor de VO+? Lees dan hier verder.

Vragen over onze VO+ voorziening? Mailt u dan met onze ondersteuningscoördinator, mevrouw van den Blink.

Aanmelden voor een hoger leerjaar

Wilt u uw zoon of dochter laten instromen in een hoger leerjaar? Dat kan!
Vult u dan onderstaand aanmeldingsformulier in:
Aanmeldingsformulier hoger leerjaar

Na contact met de middelbare school van uw zoon/dochter hoort u zo spoedig mogelijk over de toelating.
De teamleider neemt contact met u op over de plaatsing van uw zoon/dochter.

Aanmeldperiode voorbij

De aanmeldingen vanuit de basisscholen liep tot donderdag 16 maart. Alle aanmeldingen worden nu verwerkt. Is uw zoon of dochter nog niet aangemeld, dan kan dat nog wel via het onderstaande digitale aanmeldformulier:

Aanmeldingsformulier VHL Rijnsburg

Wij nemen dan deze aanmelding nog wel in behandeling maar wij kunnen geen gegarandeerde plaats bieden in onze brugklassen.

Volg het Visser ook op social media:

Heb jij de VO-app al gezien?

Houd het hele Visser in 1 app in de gaten. Ga naar de app-store en download de nieuwe VO-app.
VO App - Apps op Google Play