Naar de brugklas

Al aangemeld?!

Ben jij aangemeld bij het Visser ‘t Hooft Lyceum Rijnsburg? Super leuk!
Jij en je ouders hebben al bericht gekregen dat je bent aangenomen, je weet in welke klas je zit en je hebt gelezen wanneer de kennismakingsmiddag is!
De komende jaren ga je naar school op de leukste middelbare school uit de omgeving! Het lijkt allemaal wel ver weg, maar het nieuwe schooljaar komt erg snel dichterbij!
Hoe ziet de komende periode er eigenlijk uit?

 

De brugklassen van volgend jaar:

Volgend schooljaar zijn er 113 nieuwe brugklassers! Dan zijn er best veel, maar ze worden verspreid over 5 klassen: 1A, 1B, 1C, 1D en 1E!
De klassen worden dus helemaal niet zo heel erg groot!

In de maand juni willen we iedere nieuwe brugklasser op onze school uitnodigen. Tijdens deze kennismakingsmiddag leren ze de klasgenoten, de mentor en het gebouw kennen. Dan is de stap na de zomer niet zo groot meer!

Vanwege alle coronamaatregelen komen niet alle leerlingen tegelijkertijd op school. De klassen komen op de volgende momenten:
1A: woensdag 23 juni om 13.00 uur
1B: woensdag 23 juni om 13.00 uur
1C: woensdag 23 juni om 14.00 uur
1D: woensdag 23 juni om 14.00 uur
1E: woensdag 23 juni om 15.00 uur

De mentoren leren ook graag alle ouders kennen. Vandaar dat ook alle ouders voor een kennismakingsgesprek uitgenodigd worden! Deze gesprekken vinden plaats op dinsdag 22, woensdag 23 of donderdag 24 juni.

 

 

Hoe zit het met de schoolspullen, boeken en de Chromebook?

Bij een nieuwe school horen nieuwe schoolspullen. Wat dacht je van woordenboeken, passers, rekenmachines en geodriehoeken? En alle schoolboeken? De nieuwe Chromebook?
Voor het begin van de zomervakantie krijgen alle ouders een brief met de schoolbenodigdheden. Daarbij zit ook een bestelformulier voor de schoolboeken en de Chromebook!
Als je voor het begin van de zomervakantie alles besteld hebt, zijn ze zeker op tijd binnen! De boeken worden thuis bezorgd zodat ze gekaft kunnen worden, de Chromebook krijg je op school in de eerste lesweek!

 

Voor het eerst naar school!

En na de zomervakantie is het zover! Voor het eerst naar je nieuwe school!
We beginnen het schooljaar met de introductieweek.  Tijdens de introductieweek krijg je nog geen ”gewone” lessen, maar leer je elkaar, je mentor, de docenten en de school goed kennen. Je krijgt je eigen locker, je eigen Chromebook en je gaat heel veel leuke activiteiten doen met je klas en je mentor.

De introductieweek begint op maandag 30 augustus!

 

Ben je nog niet aangemeld voor het Visser?

Aanmelden voor de brugklas van 2021-2022 kan via deze link!