De maand december is begonnen, een maand die natuurlijk om de feestdagen draait. Natuurlijk krijgen Sinterklaas, de Kerst en oud en nieuw een plekje hier op school, maar er staat nog meer te gebeuren deze maand!

De vierde klas is al een weekje bezig met de schoolexamens, maandag 2 december en dinsdag 3 december zijn de laatste examendagen. Vanaf woensdag 4 december volgen ze weer het ”gewone” lesprogramma.

Op woensdag 4 december is ook de eerste ouderavond aan de hand van het eerste rapport. Op het eerste rapport van klas 1 tot en met 3 stonden beoordelingen, bij de vierde klas gaat het om diagnostische cijfers en examenresultaten. Ouders kunnen via Magister aangeven welke docenten, mentor, decaan of teamleider ze willen spreken. De tweede ouderavond over rapport 1 is op dinsdag 10 december

Donderdag 5 december, op zijn verjaardag, krijgen wij op school hoog bezoek: Sinterklaas heeft tijd in zijn drukke agenda voor onze school. In de aula, na het vierde uur, roept hij leerlingen bij zich die hij graag wil spreken. Wie zijn er lief en wie zijn er stout geweest dit (school)jaar?!

Een week later, op donderdag 12 december, is het jaarlijkse kerstgala in SCUM Katwijk. Het gala is een jaarlijks hoogtepunt met prachtige (gala)jurken, mannen in pak, leuke (kerst)muziek en stoere en originele auto’s die de leerlingen komen brengen. In een apart bericht meer informatie over de tijden van het gala.

Maandag 16 december start de tweede projectweek van dit schooljaar. Een week lang geen ”gewone” lessen, maar projecten. Diverse onderwerpen komen deze week langs. Bijvoorbeeld milieu, biologisch onderzoek en kerst in verschillende landen en culturen.

Vrijdag 20 december sluiten we het jaar af met de kerstvieringen, hierna zijn de leerlingen vrij en mogen ze genieten van 2 weken kerstvakantie. Op maandag 6 januari verwachten we de leerlingen weer terug op school!