Op vrijdag  2 februari nam het FIRST LEGO League (FLL) team van Visser ‘t Hooft Lyceum Rijnsburg deel aan de regiofinale Rijnmond.
Met 38 teams een goed bezette finale, waar wordt gestreden om drie plaatsen in de nationale finaleronde.

FIRST LEGO League (FLL) is een internationaal programma waarin leerlingen op een actieve manier kennis maken de zogenaamde STEAM vakken: Science, Technology, Engineering, Art en Math. Nieuwe vaardigheden komen samen in de creatieve uitdagingen waar ze als team voor staan.

Dit schooljaar werd er door Visser ‘t Hooft Rijnsburg voor het eerst deelgenomen aan deze competitie. Leden van het team deden ervaring op in het bouwen en programmeren van robots in de Hartlijn Robotica, een keuzevak dat VHL aanbiedt aan leerlingen van de brugklas en de tweede klas.

Team K.I.P. (Keep it Positive) had zich gedurende de afgelopen maanden voorbereid op de presentatie van hun innovatieproject, gewerkt aan het ontwerp van hun robot en tijdens dit proces ontstond er een heel hecht team. Al het harde werk betaalde zich op 2 februari uit. Team K.I.P. won de tweede prijs in de categorie robotprestatie én de Championship Award.

Daarmee werd het FLL team regiokampioen en plaatste zich dus voor de landelijke finale op 9 maart in ‘s-Hertogenbosch.

Mevrouw Oudshoorn, de directeur van Vissser ‘t Hooft Rijnsburg: ” We zijn enorm trots op onze FLL leerlingen. Vooral vanwege de teamprestatie. Er is een heel hecht team ontstaan de afgelopen weken, en het was prachtig deze groep na schooltijd te zien werken aan dit project. Ze straalden samen zoveel plezier uit! Dat is waar je als school naar streeft. En wie weet waar dit team eindigt bij de nationale finales! Deze ervaring neemt niemand ze meer af.”