Het zijn bijzondere tijden waar we in leven. Na het bijzondere schooljaar 2019-2020 hadden wij gehoopt dat na de zomervakantie alles weer via het ‘oude normaal’ zou kunnen. Helaas is dit nog niet het geval. Vanaf 2 juni 2020 mogen leerlingen weer naar school komen, en volgen ze klassikaal les. Wij zijn blij dat onze leerlingen weer ‘gewoon’ naar school kunnen komen.

Wij moeten ons wel blijven houden aan de richtlijnen van het RIVM. Leerlingen moeten anderhalve meter afstand houden van de docenten, zich aan de looplijnen binnen het gebouw houden en bij binnenkomst van elk lokaal de handen desinfecteren. Mentoren en docenten houden de leerlingen op de hoogte van alle regels en spreken leerlingen aan op deze regels.

Wat moet je doen bij klachten?

Heeft uw zoon of dochter milde klachten zoals neusverkoudheid, benauwdheid, hoesten, keelpijn of koorts dan moet hij/zij thuisblijven.
Leerlingen met (milde) klachten komen in aanmerking voor een test door de GGD. Een afspraak maken kan via het landelijke nummer van de GGD: 0800-1202.

Als er een test is afgenomen, moet uw zoon/dochter thuisblijven tot de negatieve uitslag bekend is. Als uw zoon/dochter een negatieve uitslag heeft teruggekregen, horen wij dit ook heel graag!

Wat te doen bij een positieve testuitslag?

Een positieve testuitslag van een leerling: 
Wij worden graag zo spoedig mogelijk telefonisch of via de mail geïnformeerd. Uw zoon/dochter moet in thuisisolatie tot er minstens 24 uur geen klachten meer zijn geweest én het minimaal 7 dagen geleden is dat hij/zij ziek werd of klachten kreeg.

Een positieve uitslag van een gezinslid:
Wij worden graag zo spoedig mogelijk telefonisch of via de mail geïnformeerd. Uw zoon/dochter moet in thuisisolatie en mag weer naar school als de 10 dagen quarantaine voorbij zijn én er minstens 24 uur geen klachten zijn.

Voor ziekmeldingen is het belangrijk om de administratie te bellen: 071-4021712
De school is iedere dag geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Thuiswerken:

Bij klachten, in afwachting op een test of in thuisisolatie kunnen leerlingen wél verder werken aan schoolwerk (als de gezondheid dit natuurlijk toelaat).
Leerlingen vinden in Magister een link naar de online-les via Microsoft Teams. Op die manier kan uw zoon/dochter ook op afstand meedoen met de lessen.

Bij technische problemen van Magister of Microsoft Teams is het essentieel dit zo snel mogelijk te melden bij de mentor. Op die manier kan iedereen onderwijs blijven volgen.

Lees alle afspraken in de september-update:
Update online onderwijs september 2020

 

Bij wie moet ik zijn?

Vragen over zoon of dochter? Via de mentor. De mail van de mentor: afkorting@vhl.nl
Vragen over schoolwerk? Via de docent. De mail van de docent: afkorting@vhl.nl
Vragen over absentie of ziekmelden? Via de administratie071-4021712
Vragen over de laptop? Via de ICT-coordinatorgzn@vhl.nl
Vragen over de examens?Via de examensecretarissat@vhl.nl
Vragen over het schoolbeleid? Via de teamleiderBrugklas en tweede klas: hei@vhl.nl
Derde en vierde klas: tro@vhl.nl