Scholenbasketbaltoernooi.

 

Donderdag 16 januari vond het scholenbasketbaltoernooi voor de brugklassen plaats. Het toernooi begon bij ons met een dames wedstrijd. De meiden streden als echte leeuwinnen, maar tegen gemiddeld een kop grotere dames is het toch lastig winnen bij basketbal. De twee volgende wedstrijden waren te vergelijken met de eerste wedstrijd. Veel inzet maar het lengteverschil brak ons op. Drie wedstrijden verloren, nog twee te gaan. De meiden analyseerden de tegenstanders en gingen vol vertrouwen de wedstrijd in. Een dame sloot zelfs haar ogen en zag zichzelf al scoren. Deze positieve vibe werd omgezet in een winstpartij. De laatste wedstrijd van de dames was spannend en werd ook gewonnen. De dames eindigden op doelsaldo net naast het podium en werden keurig vierde.

 

Bij de heren deden we mee met twee teams. Ieder team in een eigen poule. Eerste wedstrijd 10-0 en 8-0 voor onze mannen. Het leek een makkelijk toernooi te gaan worden, want ook beide teams wisten de tweede wedstrijd te winnen. De laatste poulewedstrijd bepaalden de winnaars van de poule en die stonden tegenover elkaar in de finale. Er lonkte dus een Visser ‘t Hooft Lyceum finale…..

De laatste poulewedstrijd stond op het punt te beginnen. In paniek renden leerlingen op mij af, een van de spelers is over de bank gestruikeld. Een wond en blauwe plek op zijn scheen, maar veel pijnlijker, ook een wond en blauwe plek net boven zijn knie. Hij moet de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Snel een wisselspeler van het andere team ingeschakeld en de wedstrijd kon beginnen. Het team komt knullig achter, speelde daarna slordig, maar wist wel terug te komen. Met nog twee minuten te gaan gaat het mis, de tegenstander scoort. De mannen wilden te graag de gelijkmaker maken, maar dit resulteerde in slordig spel en te gehaast schieten op de basket. Met nog 30 seconden te gaan valt het doek echt en ze verliezen de wedstrijd.

 

Het is spannend in de poule, met drie teams met 6 punten. Helaas hebben wij de meeste pech we worden derde in de poule op doelsaldo. De leerling die gevallen was, wilde de wedstrijd om de vijfde en zesde plek graag nog spelen. De motivatie van team was iets minder en de blessure speelde hem toch nog op, waardoor ze uiteindelijk zesde werden.

 

Het andere team wint ook makkelijk zijn laatste poulewedstrijd en die staat in de finale. In de finale was het vanaf de eerste seconde duidelijk wie de beker mee naar huis zou nemen en dat was ons team! De jongens speelden goed samen en hadden genoeg individuele klasse om de kansen die ze kregen te benutten. De finale werd dus overtuigend gewonnen en de mannen mochten daarna de beker in ontvangst nemen!

 

Terugkijkend was het een sportief en geslaagd basketbaltoernooi. Waarbij wij als begeleiding trots waren op de manier van spelen van onze teams.