Informatie chromebooks

Bij ons op school werken alle leerlingen met een chromebook. Hieronder vindt u enige informatie over deze chromebooks.

 • Wordt een beschermhoes voor het device standaard meegeleverd?
  • Ja, The Rent Company levert in het Easy4U Total Care Pack standaard een beschermhoes voor de systemen.

   Systemen moeten nu eenmaal dagelijks veelvuldig vervoerd worden, waardoor ook de invloed van externe factoren nu eenmaal vele malen groter is dan wanneer een device op een vaste plaats wordt gebruikt. Ook binnen de school zijn er momenten aan te wijzen waarop schades kunnen ontstaan. Denkt u bijvoorbeeld aan het verplaatsen van een device in open toestand aan het beeldscherm vasthoudend naar een ander lokaal of bijvoorbeeld een pauze waarin tassen in een kantine bij elkaar verzameld worden en waar leerlingen hun tassen tussenuit moeten halen zodra de pauze voorbij is. Het onbewust trappen of staan op tassen is dan zeker geen uitzondering. Dan praten we nog niet over (on)bewuste foute handelingen die door de gebruiker zelf toegepast zouden kunnen worden zoals bijvoorbeeld per ongeluk iets tussen het scherm en toetsenbord laten liggen bij dichtklappen of de laptop laten vallen.

   Door het meeleveren van een extra beschermhoes proberen we de gevolgen van bovenstaande handelingen enigszins te beperken, voorkomen van schades kunnen wij helaas niet.

    

 • Waarom een Chromebook met touch scherm
  • a. Eenvoudiger bij het vergroten en verkleinen van tekst en afbeeldingen

   b. Gebruiksvriendelijker bij het scrollen/bladeren in documenten en/of internetpagina’s en bij het navigeren in apps

   c. Meer stevigheid

    

    

    

 • Waarom een educatie Chromebook
  • Het aangeboden model Chromebook is speciaal voor het onderwijs ontwikkeld en heeft de volgende specifieke functionaliteiten en kenmerken:

   1. Solide behuizing inclusief rubberen stootrand en degelijke scharnieren

   2. Extra betrouwbaarheid door een vochtbestending toetsenbord en mousepad

   3. Snelle, stabiele en optimale draadloze verbinding door middel van AC Wireless en dubbele antennes in het beeldscherm

   4. Long-life batterij die beschikt over een long-life technologie waardoor ervaring leert dat de accucapaciteit pas na 1500 opladingen afneemt

    

 • Wat is een Chromebook?
  • Een Chromebook is een computer die wordt geleverd met het besturingssysteem Chrome OS van Google. De Chromebook heeft slechts enkele seconden nodig om op te starten en beschikt over ingebouwde bescherming tegen virussen.

   De Chromebook is gebaseerd op de cloud. In tegenstelling tot een normale computer wordt bij een Chromebook alles in de cloud opgeslagen en verwerkt. Bij een Chromebook is dan ook geen lokale opslag nodig. Documenten binnen de Chromebook worden opgeslagen in de cloud. Nu vraagt u zich misschien af wat “in de cloud” betekent. In feite is de cloud niets anders dan het internet. Wanneer u data in de cloud opslaat of applicaties via de cloud draait betekent dit dan ook dat deze data via het internet wordt opgeslagen of gedraaid. Bij een Chromebook hoeft dan ook geen data op de computer zelf te worden opgeslagen. Het voordeel van het werken in de cloud, is dat uw data vanaf verschillende computers bereikbaar is. U heeft hier natuurlijk wel een internetverbinding voor nodig. Wanneer u zich op een plaats bevindt waar u geen toegang heeft tot het internet, kunt u uiteraard ook “offline” oftewel op de computer zelf documenten opslaan. Zodra u dan weer online gaat, zullen de documenten naar de cloud worden gesynchroniseerd. Doordat de Chromebook met name in de cloud werkt, bevat deze een kleinere harde schijf en een minder zware processor dan een normale computer.