Interessante webinars voor ouders

Het afgelopen jaar heeft de GGD Hollands Midden diverse webinars aangeboden aan ouders en opvoeders van pubers in het voortgezet onderwijs. Deze webinars zijn goed bezocht en we hebben met dank aan de werving door scholen ontzettend veel ouders kunnen bereiken!

 

Hieronder kun je de onderwerpen, data en tijden van de webinars vinden. De aanmelding verloopt via de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin (www.cjghollandsmidden.nl).

 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in december de theatershow ‘Met Tessie in een depressie’ voor jongeren vanaf 16 jaar, ouders van tieners en volwassenen die geïnteresseerd zijn in het beter begrijpen, herkennen en bespreekbaar maken van depressie.

Stemmingswisselingen zijn in de puberteit heel normaal. Maar soms kan je je zorgen maken dat je tiener, je klasgenoot of jezelf in een depressie is/bent geraakt. Hoe herken je dat? En wat kan je eraan doen? TESSA neemt ons mee in haar wereld met depressie en met haar voorstelling maakt ze dit thema bespreekbaar. Met Tessie in een depressie is een interactieve muzikale voorstelling over de thema’s depressie, angst, hechting en mentale kwetsbaarheid die je beleeft via een koptelefoon. Voor iedereen die een depressie beter wil begrijpen, herkennen en bespreekbaar maken.

Datum: 12 december 2023 van 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in Oegstgeest. Meer informatie vindt u op onze website.

 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiderdorp organiseert de theatervoorsteling De Grote Sprong op 08 februari 2023 in Leiderdorp.

Als je kind naar de middelbare school gaat, verandert er veel voor het kind maar ook voor de ouders. Goed contact met je kind is belangrijk, maar waar, wanneer en hoe? Hierover gaat deze voorstelling. De voorstelling is voor kinderen uit groep 7, 8 en de brugklas en hun ouders.

Meer over deze voorstelling leest u op onze website.

 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Hollands Midden organiseert diverse webinars van kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve. Deze webinars zijn tot begin volgend jaar op ieder moment terug te kijken. Meer hierover leest u op onze website.

 Onderwerpen:

Titel Datum
Kinderen en pittige emoties

voor ouders van kinderen van 1 tot 11 jaar

Van 01 februari 2023 tot en met 31 januari 2024
Help je kind de scheiding door

voor ouders van kinderen van 2 tot 15 jaar

Van 01 februari 2023 tot en met 31 januari 2024
Creatief opvoeden met een kleine beurs

voor ouders van kinderen van 0 tot 14 jaar

Van 01 februari 2023 tot en met 31 januari 2024