Activiteiten

Het Visser in Leiderdorp leert ook buiten de school. Een paar keer per jaar zijn er projectdagen waarbij we ook op excursie gaan of een toneelvereniging in huis halen.

Hieronder vindt u een impressie van onze activiteiten.

 

Fabrique des Lumieres

Dinsdag 23 mei zijn meneer van de Wiel en mevrouw Goldewijk met 19 leerlingen van de tekenklassen (alle lagen) derde jaar op excursie geweest naar Amsterdam. Zij wilden graag naar Fabrique des Lumieres op het Westergasfabriek terrein waar een bijzondere expositie van Dali en Gaudi was. De schilderijen kwamen tot leven in bewegende beelden. Een eigentijds museum.
Ook zagen zij de kans om een mooie stadswandeling door Amsterdam te maken. Ze hebben een flinke wandeling gemaakt via de Jordaan langs de Westerkerk en het Anne Frank huis naar de Dam, met het monument, het paleis op de Dam en het Krasnapolski, de Nieuwmarkt met Chinatown en de Boeddhistische tempel op de Zeedijk naar uiteindelijk de Warmoestraat. Van waaruit zij weer dicht bij het CS Amsterdam waren.De leerlingen en docenten hebben genoten van een zonnige, leerzame en ontzettend gezellige middag.

      

 

 

Hortus Botanicus

In september gaan we ieder jaar met de gymnasiumleerlingen uit klas 1 naar de Hortus Botanicus. Dit jaar hadden we een grote en enthousiaste groep. De leerlingen hebben een rondleiding gekregen, waarbij de rondleiders veel nadruk hebben gelegd op de Latijnse plantennamen. Daarna hebben ze een workshop stoepplantjes gevolgd met een heuse stoepplantjes battle. Tot slot hebben de leerlingen de opdracht Latijnse plantennamen gedaan. Ze moesten zoveel mogelijk plantennamen verzamelen en konden hiermee en passende prijs winnen: een plantje. Het was een leuke en leerzame dag!

 

 

Griezelfeest leerjaar 1

Op donderdagavond 26 oktober was het griezelen geblazen! De leerlingen uit leerjaar 1 kwamen naar het brugklasfeest om op deze manier de introductieperiode feestelijk af te sluiten. Het was een gezellige griezelige avond vol kostuums, speurtochten en dansjes. Ook werd er een prijs uitgereikt aan beste geklede leerling. Hieronder een foto van hoe de docenten erbij liepen.