De nieuwe leerlingen worden geplaatst in een klas die aansluit bij het basisschooladvies. Daarbij zijn er zowel dakpanklassen als homogene klassen.

Iedereen zijn eigen niveau

Het Visser Leiderdorp wil de leerlingen uitdagen, vertrouwen geven en een veilige leeromgeving bieden. Wanneer een kind aan het eind van de brugklas nog volop kansen heeft om door te groeien, daagt de school het uit om op het hogere niveau te gaan werken. Motivatie en werkhouding zijn daarbij, naast leeropbrengsten, doorslaggevend. Het Visser Leiderdorp heeft doorgaans de volgende brugklassen:

  • Mavo
  • Mavo/havo
  • Havo
  • Havo/vwo
  • Vwo (atheneum en gymnasium)

Keuze maken

Een goede schoolkeuze maken is belangrijk. Er zijn diverse activiteiten die het Visser Leiderdorp aanbiedt om tot een gedegen keuze te komen. De (open) les middag en een masterclass zijn daar voorbeelden van. Het Visser Leiderdorp heeft geen open dag, maar een open avond voor ouders en leerlingen. Kinderen uit groep 7 of 8 zijn van harte welkom. Tijdens de open avond ervaart uw kind hoe het is om leerling te zijn van de school. Kom sfeer proeven, doe mee met een les Spaans, een Science demo of een van de andere activiteiten op onze open avond. Voor ouders van aanstaande brugklasleerlingen is er een informatieavond. Tijdens deze avond hoort u wat het Visser Leiderdorp uniek maakt.

Vrijdagavond 22 januari 2021: 18.30 uur – 21.30 uur

 

Informatieavond voor ouders

Ouders van aanstaande brugklasleerlingen krijgen op maandagavond 25 januari uitgebreid de kans om met ons in gesprek te gaan en meer te weten te komen over wat onze school uniek maakt.

 

Begeleiding

Goede begeleiding begint al voor de zomervakantie met de kennismaking. Na de vakantie is er een introductieweek. In de loop van het brugklasjaar ontdekken de leerlingen ook steeds meer over zichzelf:

  • Waar ben ik goed in?
  • Waar liggen mijn talenten?
  • Op welke manier leer ik het liefst?
  • Werk ik het liefst zelfstandig of samen met anderen?

 

Elke brugklasser een eigen Chromebook

Sinds schooljaar 2019-2020 werken alle leerlingen naast het boekenpakket met een eigen Chromebook. Het Visser Leiderdorp wil de leerlingen voorbereiden op een volwaardige deelname in de maatschappij. ICT is daarin niet meer weg te denken. De school biedt een goede mix van leren met en zonder ICT, het zogenaamde Blended Learning. Afhankelijk van de behoefte van de leerling kan meer verdieping, verbreding of herhaling geboden worden. Door een eigen Chromebook kunnen de leerlingen zowel thuis als op school met hetzelfde apparaat werken.

U heeft onlangs van ons een mail ontvangen met daarin bestelinformatie van The Rent Company. Mocht u nog vragen hebben na het lezen van die informatie, kunt u onze webinar van donderdag 25-06 terugkijken via onderstaand filmpje: