We mogen jullie ontvangen!

We hebben goed nieuws: We mogen je ontvangen! Niet met z’n allen tegelijk, maar wel voor een persoonlijke rondleiding (kind met ouders). De rondleiding wordt verzorgd door een van onze schoolleiders en duurt ongeveer 30 minuten. Zo kun je toch nog even voelen hoe het is om door de school te lopen en kun je je vragen stellen aan ons.

Via dit formulier kun je t/m vrijdag 26 februari aangeven welke dag jou het beste uitkomt. Wil je komen, maar lukt het niet op een van de beschikbare dagen, mail dan naar bro@vhl.nl.

We kijken uit naar je komst!

 

Onze mobiele app!

 

Informatieavond

Op maandag 25 januari was onze online informatieavond. Kon u hier niet bij zijn? Via deze link treft u de belangrijke punten nog een keer op een rij:

 • Het eerste onderwerp is de overstap naar de brugklas
 • Vanaf 27 minuten vertellen wij over ons onderwijsconcept
 • Op 45 minuten bespreken we de leerlingondersteuning en vanaf 58 minuten komen de kijkersvragen aan bod

Heeft u nog vragen? Dan kunt u mailen naar bro@vhl.nl

 

Een kijkje in ons onderwijs

Vlogs

Heb je onze vlogs al gezien? We hebben 7 korte vlogs opgenomen over onze meest opvallende keuzes die wij als school gemaakt hebben

VHL VLOGS! Een kijkje in ons onderwijs? Klik op deze link!

 

Aanmeldingsformulier brugklas

Aanmeldingsformulier brugklas 2021-2022 (PDF) deze kunt u uitprinten en opsturen 

 

Iedereen zijn eigen niveau

Het Visser Leiderdorp wil de leerlingen uitdagen, vertrouwen geven en een veilige leeromgeving bieden. Wanneer een kind aan het eind van de brugklas nog volop kansen heeft om door te groeien, daagt de school het uit om op het hogere niveau te gaan werken. Motivatie en werkhouding zijn daarbij, naast leeropbrengsten, doorslaggevend. Het Visser Leiderdorp heeft doorgaans de volgende brugklassen:

 • Mavo
 • Mavo/havo
 • Havo
 • Havo/vwo
 • Vwo (atheneum en gymnasium)

Naar school op het Visser ‘t Hooft Lyceum in Leiderdorp brochure (PDF)

 

Begeleiding

Goede begeleiding begint al voor de zomervakantie met de kennismaking. Na de vakantie is er een introductieweek. In de loop van het brugklasjaar ontdekken de leerlingen ook steeds meer over zichzelf:

 • Waar ben ik goed in?
 • Waar liggen mijn talenten?
 • Op welke manier leer ik het liefst?
 • Werk ik het liefst zelfstandig of samen met anderen?

 

Elke brugklasser een eigen Chromebook

Sinds schooljaar 2019-2020 werken alle leerlingen naast het boekenpakket met een eigen Chromebook. Het Visser Leiderdorp wil de leerlingen voorbereiden op een volwaardige deelname in de maatschappij. ICT is daarin niet meer weg te denken. De school biedt een goede mix van leren met en zonder ICT, het zogenaamde Blended Learning. Afhankelijk van de behoefte van de leerling kan meer verdieping, verbreding of herhaling geboden worden. Door een eigen Chromebook kunnen de leerlingen zowel thuis als op school met hetzelfde apparaat werken.

U heeft onlangs van ons een mail ontvangen met daarin bestelinformatie van The Rent Company. Mocht u nog vragen hebben na het lezen van die informatie, kunt u onze webinar van donderdag 25-06 terugkijken via onderstaand filmpje: