De nieuwe leerlingen worden geplaatst in een klas die aansluit bij het basisschooladvies. Daarbij zijn er zowel dakpanklassen als homogene klassen.

 

Aanmeldingsformulier brugklas

Aanmeldingsformulier brugklas 2021-2022 (PDF) deze kunt u uitprinten en opsturen 

 

Iedereen zijn eigen niveau

Het Visser Leiderdorp wil de leerlingen uitdagen, vertrouwen geven en een veilige leeromgeving bieden. Wanneer een kind aan het eind van de brugklas nog volop kansen heeft om door te groeien, daagt de school het uit om op het hogere niveau te gaan werken. Motivatie en werkhouding zijn daarbij, naast leeropbrengsten, doorslaggevend. Het Visser Leiderdorp heeft doorgaans de volgende brugklassen:

  • Mavo
  • Mavo/havo
  • Havo
  • Havo/vwo
  • Vwo (atheneum en gymnasium)

Naar school op het Visser ‘t Hooft Lyceum in Leiderdorp brochure (PDF)

Keuze maken

Een goede schoolkeuze maken is belangrijk. Er zijn diverse activiteiten die het Visser Leiderdorp aanbiedt om tot een gedegen keuze te komen. De (open) les middag en een masterclass zijn daar voorbeelden van. Het Visser Leiderdorp heeft geen open dag, maar een open avond voor ouders en leerlingen.

Open avond vrijdag 22 januari van 17.00-20.00

Dit jaar zal de Open avond er net even ander uitzien. Vanwege Corona mogen alleen leerlingen van groep 8 de school bezoeken.We nemen jullie mee op een ‘rondreis’ door de school. De reis leidt jullie langs onze leergebieden en in ongeveer 60 minuten heb je een idee van onze lessen, onze docenten en de sfeer in het gebouw. Inschrijven of aanmelden is niet nodig: iedere 10 minuten begint een groep aan hun reis door de school onder leiding van een VHL-gids. Voor de ouders proberen we online een idee te geven van de rondreis op deze avond.

Houd deze pagina in de gaten met betrekking tot updates.

Tot de 22e!

Informatieavond voor ouders op maandag 25 januari van 19.00-21.00

We volgen de RIVM-maatregelen op en zijn benieuwd wat er eind januari weer mogelijk is. We hopen op een fysieke ontmoeting zodat u ook een indruk krijgt van onze school. Tijdens deze avond zullen we over verschillende onderwerpen informatie geven: het onderwijsconcept, Chromebooks, de overstap naar de brugklas en de leerlingondersteuning. Per onderdeel is er beperkt plaats en we zullen onderzoeken of het mogelijk is om eventueel online aan te sluiten. Mocht het niet verantwoord zijn om ouders op school te ontvangen, zullen we alle informatie online verstrekken.

Houd deze pagina in de gaten met betrekking tot updates.

 

Begeleiding

Goede begeleiding begint al voor de zomervakantie met de kennismaking. Na de vakantie is er een introductieweek. In de loop van het brugklasjaar ontdekken de leerlingen ook steeds meer over zichzelf:

  • Waar ben ik goed in?
  • Waar liggen mijn talenten?
  • Op welke manier leer ik het liefst?
  • Werk ik het liefst zelfstandig of samen met anderen?

 

Elke brugklasser een eigen Chromebook

Sinds schooljaar 2019-2020 werken alle leerlingen naast het boekenpakket met een eigen Chromebook. Het Visser Leiderdorp wil de leerlingen voorbereiden op een volwaardige deelname in de maatschappij. ICT is daarin niet meer weg te denken. De school biedt een goede mix van leren met en zonder ICT, het zogenaamde Blended Learning. Afhankelijk van de behoefte van de leerling kan meer verdieping, verbreding of herhaling geboden worden. Door een eigen Chromebook kunnen de leerlingen zowel thuis als op school met hetzelfde apparaat werken.

U heeft onlangs van ons een mail ontvangen met daarin bestelinformatie van The Rent Company. Mocht u nog vragen hebben na het lezen van die informatie, kunt u onze webinar van donderdag 25-06 terugkijken via onderstaand filmpje: