Open lesmiddag voor leerlingen uit groep 8

Op woensdag 8 november 2023 kun je bij ons van 15.00 uur tot 16.30 uur lesjes komen volgen. Zo krijg je een indruk of onze school bij jou past.

Je kunt je opgeven voor deze middag via onderstaande link:

Aanmelden lesjesmiddag

Let op: zit je in Leiderdorp op school? Dan ben je waarschijnlijk al met je eigen klas bij ons geweest op 1 november. Het programma is hetzelfde.

 

Open dag en informatieavond

Zijn wij ook de school die voor jou gemaakt is? Kom het ontdekken, je bent van harte welkom op onze open dag op vrijdag 9 februari 2024 (tijden volgen nog)!

Op maandag 12 februari 2024 is er een informatieavond voor ouders van 19:30 uur tot 20:30 uur.

 

De school die voor jou gemaakt is!

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar jouw nieuwe school? Misschien vind je ’t wel een beetje spannend? Niet nodig hoor! Want wat je nog niet weet, is dat je veel meer kunt dan je zelf denkt. Op onze school groeien leerlingen regelmatig zelfs boven hun schooladvies uit. Dat is geen toeval. Wij zetten alles in om jou persoonlijk te begeleiden en sterk te laten groeien. Het heeft ons gemaakt tot een hele bijzondere school: gemaakt voor jou!

Wij zijn een warme kleinschalige school die veel tijd en aandacht voor je heeft. Je hebt hier een brugklas van twee jaar en dus meer tijd om jouw niveau te ontdekken of er bovenuit te groeien. En er valt iets te kiezen: wil je extra sport of liever kunst?

Je leert hier ook om geleidelijk zelfstandig te werken en samen te werken. Je kunt zelfs een proefgymnasium doorlopen om te ontdekken of dit jouw schooltype is. En voor de kennismaking en het wennen aan elkaar nemen we extra veel tijd.

Iedereen zijn eigen niveau

Het Visser Leiderdorp wil de leerlingen uitdagen, vertrouwen geven en een veilige leeromgeving bieden. Wij hebben een tweejarige brugperiode. Tijdens deze periode nemen we de tijd om met elkaar te kijken welk niveau het beste past. We doen dit vanuit de volgende groepen:

  • Mavo
  • Mavo/havo
  • Havo/vwo
  • Vwo (atheneum en gymnasium)

Sport- en kunstroute

In leerjaar 1 volgt uw kind elke week lessen kunst (tekenen, muziek) en sport (lichamelijke opvoeding). Daarnaast kiest het twee extra lesuren kunst of sport.

Sport

Kiest uw kind de sportroute, dan heeft het twee extra uren sport per week. Diverse sporten worden aangeboden. Daarna kan het kiezen uit verschillende blokken, steeds bestaand uit vier sporten, bijvoorbeeld zwemmen, freerunning (met veel springen en salto’s), basketbal en zaalvoetbal.

Kunst

Twee uur extra kunst betekent dat uw kind bijvoorbeeld te maken krijgt met beeldende vorming, muziek, dans of drama. In eerste instantie krijgen de leerlingen alle vormen die de kunstroute te bieden heeft aangeboden. Daarna worden ze in groepjes ingedeeld bij een onderdeel naar keuze.

Begeleiding

Goede begeleiding begint al voor de zomervakantie met de kennismaking. Na de vakantie is er een introductieweek. In de loop van leerjaar 1 ontdekken de leerlingen ook steeds meer over zichzelf:

  • Waar ben ik goed in?
  • Waar liggen mijn talenten?
  • Op welke manier leer ik het liefst?
  • Werk ik het liefst zelfstandig of samen met anderen?

 

Vraag het gerust!

Kunt u niet alles vinden op onze website en heeft u vragen over de start in leerjaar 1? Mail gerust naar info@lp.vhl.nl