Woensdag 5 februari was de gymnasiumdag. Dit jaar was deze dag voor alle gymnasiumleerlingen van de onderbouw van Leiderdorp en Leiden. De leerlingen werden ingedeeld in groepjes met verschillende klassen, jaren en locaties. Elk groepje mocht een mythe uitkiezen. Het was de bedoeling om deze mythe aan het eind van de dag op te voeren als toneelstukje. Om dit goed te kunnen, konden de leerlingen twee workshops volgen. Het leuke was dat je niet met je hele groepje naar dezelfde workshops ging, maar dat je hierbij uit elkaar ging. Zo kon iedereen andere kennis opdoen en deze later met elkaar delen.
Er waren vier verschillende workshops: drama, vertellen, maskers maken en koken. In de pauze hebben we kunnen genieten van de heerlijke Romeinse hapjes die gemaakt zijn. De andere workshops gaven de leerlingen kennis over toneel, die ze later met hun groepsgenoten konden delen.
Na de workshops en de lunch kwamen de groepjes weer bij elkaar. Ze deelden hun kennis en kregen tijd om hun mythe om te zetten in een toneelstukje.
Na de prachtige voorstellingen, waarbij gebruik werd gemaakt van de maskers, werd er één winnaar uitgekozen, die een lekkere en leuke prijs kreeg.
Het was dus zeker een geslaagde gymnasiumdag en we kijken uit naar volgend jaar!