Het bruiste vandaag op Visser Kagerstraat op Paarse vrijdag. De dag begon met de onthulling van de nieuwe regenboogtrap in de school. Veel leerlingen en collega’s waren in het paars gekleed, het was loeidruk rond de stands in de hal, die was voorzien van paarse slingers en regenbooguitingen. Uit de speakers knalde Purple Rain van Prince.

Voor een grote menigte leerlingen en medewerkers werden de voorzitter van de leerlingenraad, de initiatiefnemers van de GSA op Visser én het creatieve br ein achter de regenboogtrap geïnterviewd door de directeur. Waarom is Paarse Vrijdag zo belangrijk? Waarom is de GSA een aanwinst voor de school? Waarom is de eerste regenboogtrap van Leiden en omstreken juist op Visser Kagerstraat verschenen? Ook vroeg hij of het klimaat op school op dit moment al zo is, dat iedereen daadwerkelijk kan zijn wie die wil zijn.

De boodschap was duidelijk: iedereen is welkom op onze school en iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich veilig voelen ongeacht zijn afkomst, levensbeschouwing en geaardheid. Dáár staan we voor op het Visser, maar het is nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. En juist daarom is het van belang dat we nu een symbool in de school hebben, dat ons het hele jaar daaraan herinnert.


Lees hier het Leids Dagblad artikel over de regenboogtrap