Kom je het Visser zelf ervaren?
Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in Visser ‘t Hooft Lyceum Leiden. Het allerleukste is natuurlijk om de sfeer hier zelf te ervaren. Hoe voelt het nu om hier rond te lopen, in dit gebouw te zijn, hoe zijn de docenten en de leerlingen? Wij zien ernaar uit om je jouw nieuwe school te laten zien en kennis met je te maken. We hebben verschillende activiteiten en data in de agenda staan. Voor sommige activiteiten hebben we een maximaal aantal deelnemers. Ons advies: schrijf je zo snel mogelijk in!

Vind je het leuk om af en toe te kijken wat er georganiseerd wordt op het Visser?
Neem dan een kijkje op onze instagram pagina: visserthooftlyceumleiden

‘t Visser draait doorrr…(online)
Wij hebben vorig schooljaar een uitzending van ‘t Visser draait doorrr.. gefilmd om jullie zo een beeld te geven van onze school. Deze talkshow werd gehost door onze eigen docenten en leerlingen. Er zal een nieuwe aflevering LIVE uitgezonden worden op ons eigen youtube kanaal op woensdag avond 21 december ’22. Wil je een alert ontvangen zodat je er live bij kunt zijn?
Laat je gegevens achter voor een alert via de volgende link:
ALERT live uitzending ‘t Visser draait doorrr! Aflevering 2

Hieronder kun je de aflevering van vorig jaar bekijken, de aflevering van 21 december ’22 zal ook beschikbaar blijven na de live uitzending.

Proeflessen voor groep 8 leerlingen
Tijdens deze proeflessen, speciaal voor groep 8, ervaar je een middag op het Visser ‘t Hooft. De inschrijving  voor de proeflessen is geopend! Na je inschrijving zul je een week voorafgaand aan  de proefles meer informatie ontvangen (via de mail, check je spam inbox ook). Voor groep 7 organiseren we later dit schooljaar proeflessen (scroll naar beneden). Onderstaande proeflessen zijn alleen voor leerlingen uit groep 8. Schrijf je in via onderstaande links:

VOL Proefles 21 december ’22 VOL
Proefles (tto special) 18 januari ’23
Proefles 1 februari ’23
Proefles 15 februari ’23


Open avond en open ochtend
Op ludieke wijze bieden wij ouders en toekomstige leerlingen geheel corona proof kennis te maken met het Visser. We nodigen je uit voor een rondreis waarbij ouders en leerlingen de school leren kennen! Let op, wij vragen je hiervoor een tijdslot te reserveren. Een ‘rondreis’ duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten. Klik eerst op de datum, vervolgens kun je een tijdslot kiezen. We vragen je omwille van de capaciteit te komen met 1 ouder/ verzorger. We begrijpen dat dit in sommige gevallen lastig is, dan zijn jullie uiteraard met z’n allen welkom. Reserveer snel op 1 van de twee dagen, want vol = vol.

Bezoek ons op vrijdagavond 13 januari 2023
OPEN AVOND RESERVEREN

OF

of zaterdagochtend 4 februari 2023.
OPEN OCHTEND RESERVEREN

In het artikel uit Leidsch Dagblad lees je een impressie van de geslaagde open avond en open dag van vorig schooljaar ’21-’22
LD Open Dagen

Groep 7
Voor groep 7 zal er op 7 juni een proeflessenmiddag georganiseerd worden.
Via onderstaande link kun je alvast inschrijven.
Groep 7 Proefles – 7 juni ’23

Rondleidingen
Er zullen rondleidingen gegeven worden voor kleine groepjes ouders en leerlingen. Het liefst zien we jullie allemaal tijdens een open dag of proefles, maar als je die gemist hebt hebben we een aantal rondleidingen gepland.
6 februari 2023
13 februari 2023
20 februari 2023
De inschrijving voor de rondleidingen zal hier de laatste week van januari gepubliceerd worden.

Vragen/ contact
Soms zijn er ouders die speciale vragen of wensen hebben of komt een toekomstige leerling uit een ander (internationaal) schoolsysteem. Of heb je een vraag over iets dat je gelezen hebt. Je kunt altijd contact opnemen met Mevr. Stevens, teamleider jaar 1 en 2 tweetalig onderwijs, via sme@vhl.nl