We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op onze school. Kennismakingsactiviteiten zorgen ervoor dat je het Visser Leiden al snel als jouw school beschouwt.

Brugklas

Na de introductiedagen weten de leerlingen de weg in het gebouw. Daarnaast kan de leerling kennismaken met de klasgenoten en de mentor. Zo leren ze snel hoe het reilt en zeilt in de brugklas.
Een brugklaskamp aan het begin van het schooljaar zorgt ervoor dat leerlingen in een buitenschoolse omgeving snel naar elkaar toe groeien en vrienden maken. Er is tijdens het kamp veel aandacht voor sport en spel in een ongedwongen setting.
De mentor speelt een centrale rol bij de positieve groepsvorming. De mentor is ook het eerste aanspreekpunt voor de leerlingen en voor u als ouder.

Bovenbouw

Het Visser Leiden is populair bij leerlingen die doorstromen vanuit het Visser Rijnsburg en Leiderdorp. Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we een introductieprogramma voor deze leerlingen samengesteld. Er is nauw overleg met medewerkers van de betrokken vestigingen.