Er gaat een wereld voor je open!

Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden ontwikkelt en vernieuwt zich al ruim 100 (!) jaar. Je kunt je voorstellen dat dit tot een geweldige verbreding en verdieping van het onderwijsaanbod heeft geleid. De school staat erom bekend. Enkele voorbeelden? Hier kun je ‘gewoon’ eindexamen doen in Spaans. Hier is het gymnasium een tweetalig gymnasium, uniek in Leiden. Na afronding van een tweetalige opleiding behaal je hier trouwens ook het IB-certificaat, internationaal erkend door vele universiteiten. En er is meer.

Een vak zoals Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) zal sportieve leerlingen aanspreken en vergroot tevens je inzicht in de relatie tussen bewegen en gezondheid. Ook Kunst krijgt veel aandacht, al vanaf de brugklas, met mogelijkheden voor extra uren in beeldende vorming, muziek en drama. Het zijn zomaar enkele voorbeelden.

Er gaat een wereld voor je open, dat is onze belofte. Kom gerust kennismaken. Je bent van harte welkom!

Over tweetalig onderwijs (tto)

Ben je ambitieus en wil je meer? Dan kun je kiezen voor tto! De helft van je lessen volg je dan in het Engels. Really? ‘’Mathematics, physical education, music, history, geography and more … all taught in English!’’ Tto sluit je na 5 of 6 jaar af met een havo-, atheneum- of gymnasiumdiploma en ook met een internationaal erkend IB-diploma (International Baccalaureate). Onze tto-leerlingen doen nog meer activiteiten gericht op internationalisering en de Engelse taal. Zo ga je in de brugklas op reis en zul je samenwerken met een Engels theatergezelschap om vervolgens Shakespeare stukken na te spelen in het Engels. Ook jouw ouders kunnen dan naar je optreden komen kijken! In de bovenbouw heb je een internationale stageweek. Zo hebben er leerlingen meegelopen op een vineyard in Frankrijk en werd er een accountant geschaduwd op een kantoor in het business centre of London.

Sfeerimpressie

 

Voor de zomer al kennismaken

Leerlingen die bij ons in de brugklas geplaatst zijn, maken al vóór de zomervakantie kennis met hun nieuwe klas en mentor. Zo willen we een groot deel van de spanning van een nieuwe school al zoveel mogelijk wegnemen. We beginnen met een introductieprogramma, waardoor iedereen elkaar en de school goed leert kennen. De mentor speelt een centrale rol in de brugklas. Deze bewaakt de sfeer in de klas en besteedt veel aandacht aan de groepsvorming. Gedurende het jaar ondernemen de leerlingen diverse activiteiten onder begeleiding van hun mentor.

Praktische info

We besteden veel zorg aan het maken van goede roosters voor brugklasleerlingen. Leerlingen in onze brugklas hebben nooit vaste tussenuren in hun rooster. Als brugklasleerling ben je op een normale lesdag nooit later uit dan 15:10 uur. Lesuren duren bij ons op school 60 minuten: lang genoeg om goed met een vak bezig te kunnen zijn en niet té lang, om je concentratie te verliezen.

In het brugklasjaar volgt elke leerling drie keuzemodules. Je mag drie vakken helemaal zelf kiezen! Elke donderdag ochtend volg je deze keuzemodules samen met alle andere brugklasleerlingen. Voor deze uren zit je dus ook in een andere lesgroep, heel leuk om andere leerlingen uit de brugklas te leren kennen. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld kiezen uit de modules Spaans, Chinees, drama, robotica, sport of voetbal.
Brochure Keuzemodules 2021-2022