Op vrijdag 1 maart organiseerde de sectie Klassieke Talen voor de onderbouw (Leiden én  Leiderdorp) een gezamenlijke Gymnasiumdag. De leerlingen zijn in groepjes aan de slag gegaan met een vakoverstijgend thema uit de Klassieke Oudheid. Dit jaar hadden we gekozen voor het antieke theater.

Elk groepje bestond uit leerlingen uit de verschillende jaarlagen en van de verschillende locaties. Op deze manier leren de leerlingen mèt elkaar, maar ook van elkaar (dankzij de verschillen in (voor)kennis, interesse en vaardigheden).
In de ochtend volgden de leerlingen workshops bij verschillende docenten. Zo konden de leerlingen kiezen uit workshops Romeins koken, attributen maken en drama. Ze leerden hierbij hoe ze een door hen uitgekozen klassieke mythe tot een korte toneeluitvoering konden bewerken.

Na de lunch kregen de leerlingen tijd om wat ze geleerd hebben in de praktijk te brengen.
We sloten de middag feestelijk af in het theater, waar de groepjes het resultaat van hun inspanningen aan elkaar hebben laten zien. Zeus en Hera, koning en koningin van alle goden, gaven acte de présence en beoordeelden de voorstellingen. Het was een geslaagde dag!