Het Visser ’t Hooft Lyceum aan de Kagerstraat in Leiden heeft onlangs de gouden Schoolkantine Schaal 2021-2022 van het Voedingscentrum toegekend gekregen. De schaal laat zien dat het Visser zich inzet voor een gezonde toekomst voor jongeren.

Het Visser ’t Hooft Lyceum Leiden en de exploitant van de kantine en automaten (Catermaat uit Voorhout) werken al lang intensief samen om de kantine gezonder te maken. Vanaf 2015 verdient de school daarmee elk jaar op rij een SchoolkantineSchaal van het Voedingscentrum!

Ten minste 80% van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan.

De Visser-kantine voldoet hiermee aan de ‘Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen’. Deze richtlijn is opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.