Een inspirerende duik in de wereld van techniek tijdens Girls’ Day!

Afgelopen donderdag 11 april, vierden we Girls’ Day met een boeiend programma dat onze leerlingen uit de tweede klassen de wereld van techniek nader liet verkennen. Deze speciale dag was voor velen een eye opener en heeft bijgedragen aan een positiever beeld over een toekomstige carrière in de technische sector.

Onze MAVO-leerlingen brachten een bezoek aan het ICT-bedrijf Q42 in Den Haag waar ze, op een veilige en educatieve manier, leerden hoe ze onze schoolwebsite konden hacken. Dit was niet alleen leerzaam, maar ook erg vermakelijk. De HAVO-leerlingen reisden af naar Heerema scheepsbouw in Leiden waar ze in een simulator zelf een containerschip mochten besturen — een ervaring die zowel spannend als informatief was.

De leerlingen van HAVO/VWO hadden het genoegen om de faculteiten Mechanische engineering en Civiele techniek aan de TU Delft te mogen bezoeken. Daar maakten zij kennis met de nieuwste technische innovaties op medisch gebied. Ze bouwden bijvoorbeeld torentjes met een prothese-arm en voerden delicate chirurgische procedures uit met een soort arm geïnspireerd op die van een inktvis.

De feedback van onze studenten was erg positief: maar liefst 93% van de bevraagde leerlingen gaf aan deze dag als geslaagd te ervaren en zien een herhaling voor de leerlingen die volgende jaar in de tweede klas zitten zeker zitten.

Dankzij deze dag hebben onze leerlingen niet alleen een mooie ervaring opgedaan, maar zien ze nu ook meer mogelijkheden die een technische carrière te bieden heeft. Wij kijken uit naar de volgende Girls’ Day!