Eerste dag hebben we het terrein verkend want er was ontzettend veel te doen. We vonden een springkussen een kabelbaan een voetbalveld een basketbalveld en een lief ezeltje in onze achtertuin.

De gemeenschappelijke ruimte werd gelijk party-proof gemaakt met een goede muziekinstallatie en mooie disco-lampen.

In de middag zijn we naar het klimpark gelopen en toen kwamen we erachter dat het dorpje Appelscha twee klimparken rijk is. Je raadt het al….we stonden bij het verkeerde park. In het klimpark bleek nog maar eens hoe iedereen zijn hand niet omdraaide voor een lekkere uitdaging en er werden enorme hoogtes bereikt. ’s Avonds ging de spaghetti er goed in. De eerste avond stond in het teken van de wedstrijd van het Nederlands elftal.

De volgende ochtend zijn we na een lekker ontbijt met de fiets op pad gegaan naar het gevangenismuseum in Veenhuizen. Daar hebben we de hele middag doorgebracht. Bij thuiskomst hebben we lekker chocomelk met slagroom gedronken.  De keukencrew heeft zich gebogen over het bakken van hamburgers en het maken van appelmoes met appels uit “eigen” tuin.

Het avondprogramma bestond uit laser-gamen, het smokkelspel en karaoke.

Wat hebben we geleerd deze excursieweek?

Dat K3 nog heel erg actueel is, dat fietsen door veenlandschap best zwaar kan zijn, dat na regen altijd zonneschijn komt,  dat je van matrassen goede bunkers kan bouwen in een lasergevecht, dat 02:00 helemaal geen rare tijd is om hamburgers en tosti’s te maken als je snack-trek hebt, dat mevrouw Wildeman prima kan abseilen en dat het ontzettend gezellig was met de leerlingen van 5h en de begeleidende staf.