4 havo was een van de weinige lichtingen die niet op excursie waren. Voor deze afdeling was de remediëringsweek in het leven geroepen.

Op maandag en dinsdag werden wat opdrachten van verschillende vakken weggewerkt, woensdag was er voor heel 4 havo een workshop Cryptocurrensies terwijl een ander deel van de afdeling met energietransitie aan de gang ging. Leuke activiteiten waar de leerlingen positief op reageerde. Vanuit Nederlands was er nog een lezing van Alex Boogers (waarvan hieronder een korte impressie van de lezing) en op vrijdag hebben we de week afgesloten met een gezellige activiteit bij Lucky Bowling in Warmond. 15 bowlingbanen die drukbezet waren met leerlingen die allemaal de meeste pins om wilden gooien.


Op dinsdag 12 oktober nam de auteur Alex Boogers de 4-havoleerlingen mee naar zijn jeugd in Rotterdam, waarin geen tijd en ruimte voor lezen was. Kickboksen bracht hem op het goede pad en gaf hem het inzicht iets van zijn leven te maken. Alex maakte zijn school af, ging studeren en noteerde alles wat hem opviel. Een schrijver was geboren.

Onderwijs, ambitie en zelfkennis stonden tijdens zijn lezingen centraal. Alex riep de leerlingen op om vooral gebruik te maken van de enorme kansen die hun geboden worden. Een eerste stap is eenvoudig te zetten: breid je kennis uit en ga lezen! Het oeuvre van Alex Boogers gaat van ruw en hard naar ontroerend en pijnlijk. Voor ieder dus wat wils!